HARM van chemicaliën en additieven MSG



Geloven de commerciële belofte van het maken van het ontbijt een maaltijd veel gezonder, doen veel mensen niet direct ontslaan een yoghurt in de ochtend. Maar samen met de aard van de melk en suiker, een consument inname eindigt emulgator, aroma, voedingszuur, conserveermiddel en kleurstof die in overmaat, kan leiden tot allergieën en spijsvertering stoornissen en metabole ziekten.
Middag sandwich cookies dienen vaak als tak afbreekt honger naar uren of snack die gaat in de lunchbox zoon naar school. Met "natuurlijke" chocolade, aardbei of vanille, FME verdomde dwazen - maar niet de macht! Geladen met suiker, deze cookies heeft nog genoeg te geven additieve en verzadigde kleur, geur, textuur ... zo slecht als ze de noedels - een gevaar voor degenen die hoge bloeddruk, de hoeveelheid zout die plaats. Ze zijn 58% van de aanbevolen dagelijkse waarde per portie.
In dit soort van noedels en verschillende snacks zoals crackers en chips, ook voer de formule monosodium glutamaat (MSG), omdat de smaak stimuleert het verlangen om meer te eten. Geen wonder dat wanneer je een pakje chips te openen, meestal de persoon niet vestigen op het laatste pakket verslinden.
Functionele Voedingsdeskundige, persoonlijke dieet en directeur van het Multidisciplinair Klinische Voeding dat zijn naam, Luciana Harfenist draagt, legt uit hoe de MSG: "Het stimuleert receptoren van de tong produceren van een smaak die bekend is met de naam van umami - in het Japans betekent lekker of heerlijk - en dat interfereert met de perceptie van smaak. "
Volgens de deskundige, vele kinderen die voedsel consumeren met MSG normaal af te weren natuurlijke voedingsmiddelen. "De verzwarende factor is dat in bijna alle bewerkte voedingsmiddelen, met inbegrip van koekjes, gebak".
En er is geen gevaar voor: ongeveer 70% van de MGS bestaat uit glutaminezuur, prikkelende aminozuren die een rol in onze cellen die kunnen leiden tot hersenbeschadiging speelt. "Mononatriumglutamaat kan nog steeds hoofdpijn en gevoelige spieren toe in de craniofaciale regio", zegt Luciana, opmerkend dat binge zal niet schadelijk voor de gezondheid, maar de dagelijkse consumptie. Voor de liefhebbers van de Japanse keuken, goed nieuws: het is in de handel verkrijgbare versies van shoyu met natuurlijke gisting en geen MSG.
Gevaar voor de KLEINE
Sommige studies bevestigen de relatie tussen deze smaakversterker en kind hypertensie en migraine. Anderen wijzen erop dat het lichaam glutamaat gebruikt als overbrenger van zenuwimpulsen in de hersenen - en de consumptie wordt in verband gebracht met een verstandelijke handicap, ziekte van Alzheimer, Parkinson en kanker. Natuurlijk is de fabrikant ontkent. En dat zegt alles hangt af van de dosis van het verbruik ... Het blijkt dat de consumptie van voedsel dat met toenemende koopkracht van de Braziliaanse.
OK, het kind aten iets gezond en heeft recht op een prijs van snoep of lolly, toch? Voor de snoepjes in het algemeen acidulant, smaak-en kleurstoffen. Deze kan allergieën en op lange termijn schade spijsvertering metabole en neurologische up. Best bieden een prijs van de waarheid, als een avocado crème met geschoren chocolade of aardbei mousse Persimmon geladinhos.
Voor volwassenen is de beste is om de beurzen kruideniers voeren om ervoor te zorgen, dus een echt voedzaam voedsel.

The Well is het een goede bak ui en de knoflook en het gebruik kruiden die in toenemende mate beschikbaar zijn.

BRON: Tijdschrift Vegetariërs